Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Εσείς θα ρωτούσατε για τις παροχές μητρότητας το αφεντικό σας;

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων μαμάδων φοβάται να ρωτήσει.

Φοβάστε να ρωτήσετε τον προιστάμενο σας για τα δικαιώματα  και τις παροχές που έχετε λόγω μητρότητας; Δεν είστε οι μόνες. Νέες στατιστικές αποκαλύπτουν ότι το 80% των εργαζόμενων  γυναικών ότι είναι πολύ νευρικές και αμήχανες
όταν πρέπει να ρωτήσουν ή να διεκδικήσουν δικαιώματα που σχετίζονται με την μητρότητα. Στην συγκεκριμένη έρευνα ρωτήθηκαν 1000 γυναίκες που δήλωσαν πως αν και στις συνεντεύξεις για δουλειά δεν διστάζουν να ρωτήσουν για θέματα που αφορούν αργίες, συντάξεις ή άλλα ζητήματα, δεν ρωτούν για θέματα που αφορούν την μητρότητα από φόβο μήπως δεν τους προσφέρουν την δουλειά. Και από αυτές που πήραν τελικά την δουλειά όμως, μόνο το 37% ρώτησε για αυτό το θέμα ταμπού γιατί φοβήθηκαν ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη τους στην δουλειά.
Επιπλέον η μία στις πέντε γυναίκες δήλωσε πως είχε διαφορετική αντιμετώπιση από τους προιστάμενους της αφότου ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος, ενώ η μία στις 10 είπε ότι ένιωθε απαξιωμένη. Είναι πολύ περίεργο να ανακαλύπτεις σε τι βαθμό η εγκυμοσύνη είναι ένα ταμπού στον χώρο εργασίας μόλις μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Facebook και της Apple για τις παροχές σχετικά με την κατάψυξη των ωαρίων των υπάλληλων τους. «Υπάρχουν περισσότερες από 13 εκατομμύρια γυναίκες στην αγορά εργασίας και περισσότερες από 5 εκατομμύρια εργαζόμενες μαμάδες. Αυτές οι γυναίκες είναι ένα σημαντικό κομμάτι για τις επιχειρήσεις και είναι λάθος από μέρους μας να κρατάμε τα δικαιώματα των μαμάδων κλειδωμένα στο συρτάρι» δήλωσε ο ειδικός σε θέματα καριέρας σε σχετικό βρετανικό site.  

http://flix.gr/news/nicole-kidman-etihad-ad.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου