Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στο επίκεντρο της Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 διοργανώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: " Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στο επίκεντρο της Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης" που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου, στην Αθήνα.

Εκεί παραβρέθηκαν τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς, παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου.
Το συνέδριο αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για την ανταλλαγή ιδεών καλών πρακτικών αναφορικά με τη λειτουργία των δομών.
Το συνέδριο χαιρέτισε η Γενική Γραμματέας Ισότητας κυρία Φωτεινή Κούβελα η οποία αναφέρθηκε στη συνέχιση της λειτουργίας των δομών καθώς και την ένταξη αυτών στο νέο ΕΣΠΑ.

Ομιλίες από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργο Πατούλη, τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινή Κούβελα, καθώς επίσης και από καθηγητές και επιστήμονες, όπως επίσης και θεατρικά και χορευτικά δρώμενα σχετικά με την κακοποίηση των γυναικών ήταν μερικες από τις στιγμές του συνεδρίου.
Επιπλέον τα Συμβουλευτικά Κέντρα όλης της Ελλάδας παρουσίασαν έντυπο υλικό από τις δράσεις τους, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.  











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου