Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

"Μωβ Πορτοκάλι": Τριμηνιίο περιοδικό από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών

Τι είναι το Μωβ Πορτοκάλι;


Το μωβ πορτοκάλι δεν είναι κάποιος μυστικός κωδικός ή μια έκφραση που θέλει να μπερδέψει. Το γνωστό εσπεριδοειδές με την κλασική γλυκιά ή γλυκόξινη γεύση είναι ίσως από τα πιο γνωστά φρούτα που μπορεί ο καθένας να βρει στα σπιτικά. Αποτελεί κύρια επιλογή, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες και είναι σχεδόν αδύνατο να μην το αναγνωρίσει κανείς ή να μην γνωρίζει καν την ύπαρξή του. Δεν θεωρείτε φρούτο ούτε των πλουσίων ούτε των φτωχών. Ευδοκιμεί σε διάφορες περιοχές με σκληρά ή πιο εύκρατα κλίματα.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη βία κατά των γυναικών. Μπορεί εύκολα να εισχωρήσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλαίσιο. Το κλίμα, η οικονομική κατάσταση, η μόρφωση, το κοινωνικό επίπεδο δεν μπορούν να αποκλείσουν την εμφάνισή της. Δεν υπάρχουν τέτοιες παράμετροι που θα αποτρέψουν την εμφάνισή της. Μπορεί να είναι τόσο δίπλα μας, μπορεί ακόμα και να τη βιώνουμε δίχως να την κατανοούμε σε κάποιο γνωστικό επίπεδο.

Γιατί όμως μωβ; Ενώ το μωβ γενικά συνδέεται με τη βασιλική καταγωγή και την ευλάβεια, έχει επίσης αποτελέσει το χρώμα που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή βία. Από την άλλη το πορτοκαλί χρώμα αντιπροσωπεύει τη βία κατά των γυναικών. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το μωβ μαζί με το πορτοκαλί αποτελούν και τα χρώματα του λογότυπου του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Καστοριάς.

Έτσι φτάσαμε να δημιουργήσουμε το Μωβ Πορτοκάλι, το οποίο στόχο έχει την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση σε ζητήματα γυναικείας θυματοποίησης, ισότητας των φύλων και ενημέρωσης για την κακοποίηση.

Οραματιζόμαστε ένα περιοδικό το οποίο θα ξεκαθαρίζει τις ανακρίβειες γύρω από το ζήτημα της έμφυλης βίας, αλλά και θα αποκαθιστά την αλήθεια αναφορικά με τη θέση, τις κατακτήσεις και τους αγώνες των γυναικών.

Δεν είναι ένα περιοδικό που αφορά μόνο στις γυναίκες. Αφορά οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί. Αφορά οποιονδήποτε άνδρα ή γυναίκα επιδιώκει να αναθεωρήσει και να επαναπροσδιορίσει τις πεποιθήσεις του γύρω από τη θέση του καθενός από εμάς στην κοινωνία.


Το περιοδικό μπορείτε να το διαβασετε ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Για την ομάδα σύνταξης

Κιοσσές Βασίλειος
Ψυχολόγος
Προσωποκεντρικός Ψυχοθεραπευτής
 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου