Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου δήμου Καστοριάς- Συνάντηση εργασίας

Δελτίο Τύπου
Χθες Τρίτη 15/11/2016, ο Δήμαρχος Καστοριάς κος Ανέστης Αγγελής και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κος Χρήστος Δαμιανού παραβρέθηκαν σε συνάντηση υπό τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κο Θ. Καρυπίδη, με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας κας Φωτεινής Κούβελα, η οποία αντικείμενο είχε τα θέματα ισότητας των φύλων και της βελτίωσης των δομών για τη στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

Το ζήτημα της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς, αποτελεί μια σημαντική προτεραιότητα για το Δήμο Καστοριάς, καθώς το έργο το οποίο επιτελείται είναι απαραίτητο για την ανακούφιση και την υποστήριξη ενός σοβαρού και με πολλαπλές επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή ζητήματος. Στα πλαίσια της λειτουργίας της, η συγκεκριμένη κοινωνική δομή του Δήμου Καστοριάς αποτελεί έναν πολύτιμο χώρο υποστήριξης και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στις ωφελούμενες και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Εν προκειμένω και ως αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών του Δήμου Καστοριάς και της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, στη χθεσινή συνάντηση ανακοινώθηκε πως μέσα στο 2017 και 2018 θα αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ, για τις υποδομές ενώ σύντομα αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός χρηματοδότησης των δομών της Δυτ. Μακεδονίας ώστε να διασφαλιστεί όχι μόνο η συνέχιση αλλά και η ενίσχυση της λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου