Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Δράση Ενημέρωσης στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς (φωτό)
Σήμερα Πέμπτη 23-11-2017 το πρωί, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου), η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς, πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα σε χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, την οποία παρακολούθησε το αστυνομικό προσωπικό. H ευαισθητοποίηση για την Ενδοοικογενειακή Βία και η ιδιαιτερότητα του ρόλου της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών, αποτέλεσε το θέμα της παρουσίασης με ομιλητές στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς (Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Κοινωνιολόγο). Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος για διαχείριση και αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας στο εν λόγω θέμα, θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογες δράσεις και στο μέλλον με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού των υπηρεσιών της. 

Στην ενημερωτική αυτή δράση συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς και πιο συγκεκριμένα από το Α.Τ. Καστοριάς, Α.Τ. Άργους Ορεστικού, Α.Τ. Νεστορίου, Τ.Σ.Φ. Μεσοποταμίας, Τ.Σ.Φ. Νεστορίου, Τ.Σ.Φ. Κορεστείων, Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς καθώς και το Επιτελείο.

Τα στελέχη του Κέντρου ευχαριστούν θερμά για το συντονισμό της δράσης αλλά και την πρόθυμη συνεργασία της την Αστυνομική Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς κα Μπακλέση Πολυξένη.


*Από το ΔΤ. της Δ. Α. Καστοριάς, εμπλουτισμένο απο το ΣΚ Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου