Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Δράση Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης στο Γ. Νοσοκομείο Καστοριάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/2/2018 δράση εκπαίδευσης και ενημέρωσης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, από τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών σε ζητήματα γύρω από την ενδοοικογενειακή βία. 

Στις εισηγήσεις των στελεχών του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών έγινε αναφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου, στους μύθους και τις πραγματικότητες που υπάρχουν γύρω από το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, στο ρόλο του επαγγελματία υγείας απέναντι σε μία γυναίκα που έχει υποστεί κακοποίηση καθώς και στα νομικά ζητήματα που προκύπτουν. Η κοινωνιολόγος του Κέντρου έκανε μια εκτενή αναφορά στο δίκτυο δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων αλλά και στον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετείται μία γυναίκα, ο ψυχολόγος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο το σύστημα υγείας και οι επαγγελματίες μπορούν να γίνουν ένα μέρος του υποστηρικτικού δικτύου της γυναίκας που κακοποιείται, ενώ η νομικός αναφέρθηκε στις νομικές προεκτάσεις της θυματοποίησης.
Οι εισηγήσεις των στελεχών του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών πυροδότησαν μια πλούσια συζήτηση με τις επαγγελματίες υγείας που παρακολούθησαν την εκπαιδευτική δράση.
Ενδιαφέρον είχε το σημείο στο οποίο ο/η επαγγελματίας προσεγγίζει και υποστηρίζει ένα θύμα κακοποίησης. 
Μέσω της δράσης αυτής επικυρώνεται  η συνεργασία του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών με το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς δημιουργώντας από κοινού ένα δίκτυο συνεργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ολιστικά το φαινόμενο της γυναικείας κακοποίησης.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τόσο τη Διοίκηση του Γ. Νοσοκομείου Καστοριάς για τη φιλοξενία, όσο και την ψυχολόγο του Γ.Ν. Καστοριάς κα Ειρήνη Χριστοφίδου που ανέλαβε συνολικά το συντονισμό της δράσης. Επιπλέον ευχαριστούμε τις συμμετέχουσες που με το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν και την πρόθεσή τους να σταθουν αρωγοί στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης.

Τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου