Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Το χρονικό μιας "ρεμπέτισσας" (φωτογραφικό αφιέρωμα)


Είμαστε παραπάνω από ευγνώμονες για την αθρόα συμμετοχή στην εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών. Την Κυριακή 11 Μαρτίου τιμήσαμε τη ρεμπέτισσα αλλά και τη γυναίκα μέσα από το ρεμπέτικο τραγούδι. Με μία μουσικοχορευτική αναδρομή, αφουγκραστήκαμε σπουδαίες ερμηνέυτριες της εποχής, όπως η Ρόζα Εσκανάζυ, η Μαρίκα Νίνου, η Στέλλα Χασκίλ και η Ρίτα Αμπατζή.


Ξεναγηθήκαμε στις αξίες της ρεμπέτισσας, όπως η αυτονομία, η ανεξαρτησία, η απαξίωση των άκαμπτων κοινωνικών κανόνων. 
Εάν όμως ένα πράγμα μπορούμε να κρατήσουμε από την ημέρα αυτή είναι πως η ρεμπέτισσα δεν δίστασε να διεκδικήσει και να κατακτήσει ουσιαστική ισότητα με τους άνδρες. Μπορούσε να κοιτάει τους ρεμπέτες στα μάτια και να μην σιωπά σε όλα όσα θέλει να φωνή να διεκδικήσει. 

Πολλά ευχαριστώ οφείλουμε σε όλες και όλους εσάς που μας τιμήσατε για ακόμα μία φορά με την παρουσία σας. Λυπούμαστε βαθιά για όλες εσάς που ήρθατε και λόγω έλλειψης χώρου, δεν μπορέσατε να απολάυσετε την εκδήλωση.

Πολλά ευχαριστώ στη βουλεύτρια Καστοριάς κα. Ολυμπία Τεληγιορίδιου που μας τίμησε με την παρουσία της, όπως επίσης και τον κ Στυλιάδη Δημήτρη που εκπροσώπησε το δήμο Καστοριάς.

Πολλά ευχαριστώ στους μουσικούς που έπαιξαν αφιλοκερδώς και προετοίμασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα. Αγαπημένη Αριάδνη Κοπιδάκη (φωνή), αγαπημένε Θοδωρή Ζέζιο (μπουζούκι), Νίκο Γραβιά (βιολί) και Γιώργο Θεοδοσόπουλε (κιθάρα-φωνή) σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Πολλά ευχαριστώ στο Εργαστήρι Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών "Ορμος" για τη συνδιοργάνωση αλλά πολύ περισσότερο για την εξαιρετική παρουσία τους. Ιδιαίτερα ευχαριστώ στον Πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο κ. Μιχάλη Μπινιάκο για την πάντα πρόθυμη στάση του να συνεργαστεί μαζί μας.

Πολλά ευχαριστώ στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς για την παραχώρηση του ηχοσυστήματος. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου