Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Νοέμβριος 2022, Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του ΣΚ Καστοριάς!

 2 Νοεμβρίου 2022:

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου, ομιλία με θέμα: Γυναίκες-Σύγχρονες Προκλήσεις και Κίνδυνοι, στην αίθουσα του ξενώνα στο Χιονάτο του Δήμου Νεστορίου. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χιονάτου "Άγιος Κωνσταντίνος και Αγία Ελένη" και τοποθετήθηκαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών δήμου Καστοριάς με την εξής θεματολογία:

·   "Παρουσίαση των υπηρεσιών του συμβουλευτικού κέντρου και του πανελλήνιου δικτύου για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας"

·         "Το παγόβουνο της έμφυλης βίας"

·         "Μύθοι για την έμφυλη βία"

·         "Το νομικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα"

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου και αναφέρθηκε στο νόμο για την ενδοοικογενειακή βία και στους τρόπους αντιμετώπισης των γυναικών θυμάτων βίας από την Ελληνική Αστυνομία.

15 Νοεμβρίου 2022:

Στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία εν όψει της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Καστοριάς πραγματοποίησαν τη δεύτερη κατά σειρά δράση μέσα στον μήνα και συναντήθηκαν, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, με τον Σύλλογο Μικρασιατών Απολλωνιαδιτών Καστοριάς και φίλων αυτού όπου και πραγματοποιήθηκε μια δημιουργική συζήτηση.                    

Στην έναρξη της συζήτησης αναφερθήκαμε στο δίκτυο των δομών για υποστήριξη θυμάτων βίας της ΓΓΟΔΠΙΦ και στην συνέχεια ακολούθησε μία εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τα έμφυλα στερεότυπα, τους έμφυλους ρόλους, τον σεξισμό σε όλες του τις μορφές, τα είδη της έμφυλης βίας και τις πολλαπλές διακρίσεις των γυναικών. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν αρκετοί μύθοι και πραγματικότητες γύρω από τα ζητήματα της έμφυλης βίας.

25 Νοεμβρίου 2022:

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην αιθουσα Δημοτιού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, Εκδήλωση προβολής:

Προβολή Επεισοδίου της σειράς της ΕΡΤ 2 «Επικίνδυνες», τίτλος: «Επικίνδυνες Καθημερινά» (Κ.1, ΕΠ. 5), Διάρκεια: 48’

Η προβολή απευθύνθηκε στο εκπαιδευτικό προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στον ενήλικο μαθητικό πληθυσμό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων: Δεύτερης Ευκαιρίας, Εσπερινό γυμνάσιο, Εσπερινό Γενικό Λύκειο, Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο



Την προβολή ακολούθησε συζήτηση για τον casual σεξισμό και τις επιπτώσεις του στην καθημερινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου