Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (φωτό)



Τις εργασίες του 5ου Πανελλήνιου συνεδρίου Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, παρακολούθησαν τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς. Εκεί παρουσίασαν αναρτημένη ανακοίνωση με τίτλο "Συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας. Πόσο επιρρεπείς είναι στην καταθλιπτική συμπτωματολογία;" 


Το Συνέδριο έγινε στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταξύ 6-9 Νοεμβρίου 2014.
Μεταξύ δεκάδων αναρτημένων και προφορικών ανακοινώσεων, τα στελέχη του Κέντρου είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν το φαινόμενο της έμφυλης βίας αλλά και να προβληματίσουν επαγγελματίες και μη για την επίδραση στην ψυχική υγεία των γυναικών και εν γένει του καθενός μας. 

Ένα σημαντικό γεγονός κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ήταν η επίσκεψη του προσκεκλημένου ομιλητή Mick Cooper, Καθηγητή Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο University of Roehampton της Αγγλίας, ο οποίος ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα που διεξάγει το Κέντρο Συμβουλευτικής. Ενδιαφέρον είχε το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη μνεία στην έρευνά μας, στα εργαλεία μέτρησης που χρησιμοποιούμε και την μεθοδολογία που εφαρμόζουμε.

Η προαγωγή της έρευνας αλλά και η διαρκής επιμόρφωση αποτελούν καθήκοντα του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς.


 Δεν θα υπήρχε καλύτερο φόντο στην αναρτημένη ανακοίνωση, από την πόλη της Καστοριάς
Η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου, ως εισηγήτρια





 Τα στελέχη του Κέντρου ενημερώνουν και σχολιάζουν την αναρτημένη ανακοίνωση στο κοινό


 Ο Καθηγητής Mick Cooper και ο ψυχολόγος του Κέντρου



 Ο Ψυχολόγος του Κέντρου συμμετείχε με προφορική ανακοίνωση

 Η εισήγηση είχε τίτλο "Η ενσυναίσθηση στη σχέση γιατρού- ασθενή"
 Η εισήγηση του Mick Cooper στο μεγάλο αμφιθέατρο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου