Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Τρία χρόνια χωρίς την Αδριάννα


Τρία χρόνια. 17 Δεκεμβρίου 2011. Η 22χρονη Ανδριάννα βρίσκει φρικτό θάνατο από τα χέρια του συντρόφου της ο οποίος με πάνω από 10 μαχαιριές την σκοτώνει και την πετά στη λίμνη της Καστοριάς. Το μαχαίρι και το κατσαβίδι που χρησιμοποιεί ο δολοφόνος της, βρίσκονται επάνω της, αφού την ανασύρουν από τη λίμνη. 


Η άτυχη φοιτήτρια συγκαταλέγεται στα θύματα αυτά που έχουν τραγική κατάληξη. Η 22χρονη Ανδριάννα, βυθίζει σε θλίψη και σοκ την Καστοριά, ενώ ταυτόχρονα ο θάνατός της βάζει ερωτηματικά.

Είναι τελικά τόσο δίπλα μας η κακοποίηση; Συμβαίνει και σε μια μικρή πόλη όπως η πόλη μας, η πόλη της Καστοριάς; Είναι τόσο επικίνδυνη; Μπορεί να γίνει μοιραία; 

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου της Ανδριάννας, μαθητές της πρώτης λυκείου που φοιτούν στο 2ο Λύκειο Καστοριάς, στέλνουν το δικό τους μήνυμα. 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς, ήδη από τον Νοέμβρη έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την έμφυλη βία. 

*(οι φωτογραφίες των παιδιών ελήφθησαν μετά από την γραπτή συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων τους, του διευθυντή του 2ου Λυκείου, και του Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθυνης)


Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου