Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Μηχανή του Χρόνου: Ο επεισοδιακός γάμος της Μαντόνα με τον Σον Πεν. Το διαζύγιο, το ξύλο με ρόπαλα και η συγχώρεση



Στις 10 και 11 Ιανουαρίου του 1985, η Μαντόνα γύριζε το βίντεο κλιπ για το “Material Girl”. Μόνο δύο μέρες ευκαιρούσε η ανερχόμενη ντίβα να ασχοληθεί με το γύρισμα και αυτές τις δύο μέρες κανόνισε ο 25χρονος Σον Πεν να επισκεφτεί το στούντιο.
Ήταν φίλος της σκηνοθέτριας Μαίρης Λάμπερτ και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη πρόσκληση.

Η εμφάνιση του Πεν δεν εξέπληξε την Μαντόνα. Όπως είπε αργότερα, “Φανταζόμουν ότι θα τον συναντούσα, θα ερωτευόμασταν και θα παντρευόμασταν”. Το 1985, η 27χρονη “βασίλισσα της ποπ” είχε ήδη κατακτήσει το κοινό με το “Like a Virgin” και την πολυσυζητημένη εμφάνιση στα βραβεία του MTV ντυμένη σαν νύφη. Η καριέρα της ήταν ακόμα στην αρχή, αλλά εξελισσόταν με ιλλιγιώδη ταχύτητα.

Ο 25χρονος Σον Πεν είχε προλάβει να παίξει σε λίγες ταινίες, με πιο χαρακτηριστική τη “Πλακατζίδες και Μπουμπούκια”, αλλά θεωρούνταν ήδη ένας απ’ τους πιο ταλαντούχους νεαρούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ήταν γιος του σκηνοθέτη Λέον Πεν και της ηθοποιού Εϊλίν Πεν, είχε μεγαλώσει με μεγάλη οικονομική άνεση στην ηλιόλουστη Σάντα Μόνικα και ήταν μέλος της λεγόμενης “Brat Pack”, της παρέας νεαρών ηθοποιών που τη δεκαετία του ’80 ζούσαν μόνο για τις ταινίες και τα ατελείωτα πάρτι.


Όταν ο Πεν και η Μαντόνα ανακοίνωσαν ότι θα παντρεύονταν, μόλις 7 μήνες μετά την γνωριμία τους, όλοι όσοι τους γνώριζαν πήραν βαθιά ανάσα. Ο συνδυασμός των δύο ήταν τουλάχιστον εκρηκτικός. Η Μαντόνα είχε ταπεινές ρίζες και σκαρφάλωσε στην κορυφή της σόου μπιζ με νύχια και με δόντια. Είχε ανάγκη την προσοχή του κόσμου και τα συνεχόμενα φλας των φωτογράφων.
Ο Πεν, απ’ την άλλη, ήταν γιος καλλιτεχνών, είχε μεγαλώσει με μεγάλη οικονομική άνεση στην ηλιόλουστη Σάντα Μόνικα και τίποτα δεν τον εξόργιζε περισσότερο απ’ την αδιακρισία των παπαράτσι.

Ο οξύθυμος Πεν

Πριν παντρευτούν, ο Πεν είχε πετροβολήσει παπαράτσι που φωτογράφιζαν τη Μαντόνα καθώς έτρεχε στο πάρκο, ενώ ανήμερα του γάμου πυροβολούσε τα ελικόπτερα που πετούσαν πάνω απ’ το σπίτι και έβγαζαν φωτογραφίες.

Με εξαίρεση τους πυροβολισμούς και τον θυμό του γαμπρού επειδή ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και παλιοί εραστές της νύφης, όλα κύλησαν ομαλά στον γάμο.
Βέβαια σχεδόν αμέσως διαφάνηκαν τα προβλήματα του έγγαμου βίου. Τεράστιοι καβγάδες που ακολουθούνταν από παθιασμένες “συμφιλιώσεις”, ήταν το καθημερινό πρόγραμμα του αντρόγυνου. Η διάλυση του γάμου ήταν θέμα χρόνου.



Shangai Surprise: Η μεγάλη αποτυχία

Ο βιογράφος της Μαντόνα, Μαρκ Μπέγκο, την κατηγόρησε ότι εκμεταλλευόταν τους άντρες που είχε στο πλευρό της.

Ο λόγος που παντρεύτηκε τον Πεν, γράφει, μπορεί να μην ήταν ο κεραυνοβόλος έρωτας, αλλά τα σχέδια της να κατακτήσει και τον κινηματογράφο. Οι ισχυρισμοί του Μπέγκο δεν φαντάζουν τελείως αβάσιμοι, μιας και αμέσως μετά τον γάμο τους, η Μαντόνα έψαχνε σε ποια ταινία μπορούσαν να συνεργαστούν.

Τελικά επέλεξε το “Οι Τυχοδιώκτες της Σαγκάη”, μια ταινία τόσο κακή, που σταμάτησε να προβάλλεται στους κινηματογράφους μιάμιση βδομάδα μετά την πρεμιέρα. Σάρωσε τα “Χρυσά Βατόμουρα”, με πέντε υποψηφιότητες για χειρότερη ταινία, χειρότερη σκηνοθεσία, χειρότερο σενάριο, χειρότερη μουσική και χειρότερο ηθοποιό, τον Σον Πεν.

Η Μαντόνα κέρδισε το δικό της “Χρυσό Βατόμουρο” για τη χειρότερη ηθοποιό.

Η παταγώδης αποτυχία της ταινίας προκάλεσε νέες εντάσεις σε ένα γάμο που ήδη ταραζόταν τακτικά από τις εκρήξεις θυμού και ζήλιας του Πεν. Μόνιμο πρόβλημα στη σχέση τους ήταν οι πρώην εραστές της Μαντόνα, πολλοί απ’ τους οποίους παρέμεναν φίλοι της και την επισκέπτονταν συχνά.
Ο Πεν δεν κατάφερε ποτέ να ελέγξει τον θυμό του τριγύρω τους, ενισχυμένος όπως ήταν με μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Έφτασε στο σημείο να επιτεθεί και να ξυλοκοπήσει άγρια έναν παλιό φίλο της Μαντόνα, τον Ντέιβιν Γολίνσκι, επειδή τόλμησε να τη φιλήσει στο μάγουλο. Ο Πεν συνελήφθη, δήλωσε ένοχος και αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους.

Η επίθεση με το ρόπαλο

Ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 1987 κι ενώ η Μαντόνα ετοιμαζόταν να ζητήσει διαζύγιο, τη χτύπησε στο κεφάλι με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.
Η Μαντόνα δεν πήγε στην αστυνομία, γιατί ο Πεν επρόκειτο να φυλακιστεί για 33 μέρες για τον ξυλοδαρμό ενός θαυμαστή του που τον φωτογράφισε χωρίς την άδειά του. Όταν αποφυλακίστηκε, της υποσχέθηκε ότι θα πήγαινε σε κλινική απεξάρτησης, ότι θα άλλαζε και η Μαντόνα αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Η ομηρεία της Μαντόνα

Το 1988 η Μαντόνα γνώρισε την κωμικό Σάντρα Μπέρνχαρτ. Αρχικά ήταν απλά καλές φίλες, αλλά αργότερα της φωτογράφισαν σε πολύ τρυφερές στιγμές και ήταν εμφανές πως η σχέση τους είχε εξελιχθεί σε ερωτική. Ο Πεν έγινε έξαλλος και έφυγε από το σπίτι. Πέρασαν χωριστά εκείνα τα Χριστούγεννα, η Μαντόνα με την Μπέρνχαρτ και ο Πεν με μία χορεύτρια.

Τρεις μέρες αργότερα, στις 28 Δεκεμβρίου, περίπου 4 το απόγευμα, ο Πεν σκαρφάλωσε τον εξωτερικό φράχτη, διέρρηξε το σπίτι και επιτέθηκε στην Μαντόνα, που ήταν μόνη της στο σπίτι. Ο Πεν ήταν φανερά μεθυσμένος, έξαλλος και εκτός ελέγχου. Τη χαστούκισε και την κλώτσησε, τη φίμωσε και την έδεσε σε μία καρέκλα.

Ο Πεν επέστρεψε με ένα μπουκάλι τεκίλα στο χέρι και συνέχισε να την κακοποιεί. Τελικά, η Μαντόνα τον έπεισε να τη λύσει υποσχόμενη σεξουαλικές υπηρεσίες και τη στιγμή που ήταν ελεύθερη, βγήκε τρέχοντας απ’ το σπίτι. Μπήκε στο αυτοκίνητό της και κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Ο Πεν συνελήφθη για ακόμα μία φορά και όλα έδειχναν πως θα καταδικαζόταν, αλλά η Μαντόνα απέσυρε τις κατηγορίες μία εβδομάδα αργότερα. Την ίδια μέρα ξεκίνησε τη διαδικασία για το διαζύγιο.

Η Μαντόνα τον συγχωρεί

Παρά το τραυματικό παρελθόν τους, η Μαντόνα και ο Σον Πεν διατηρούν άριστες σχέσεις. Ο Πεν τη βοήθησε στα γυρίσματα της ταινίας “Εβίτα” και παρευρέθηκε στη γέννηση της κόρης της Μαντόνα, Λούρδες, το 1996.

Όσοι τους έχουν δει μαζί σε δημόσιες εμφανίσεις, κάνουν λόγο για δύο άτομα που φέρονται σαν παλιοί, καλοί φίλοι. Ο αδελφός της Μαντόνα και διάφοροι φίλοι της έχουν δηλώσει ότι ο Πεν ήταν η μεγάλη αγάπη της.

http://news247.gr/eidiseis/mixani-tou-xronou/mhxanh-toy-xronoy-o-epeisodiakos-gamos-ths-mantona-me-ton-son-pen-to-diazugio-kai-h-sygxwresh.3254403.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου