Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών





 Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου η οποία έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς, συνδιοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Καστοριάς. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι δύο βουλευτές της Π.Ε. Καστοριάς κυρία Ολυμπία Τελιγιορίδου και Μαρία Αντωνίου, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού. 
Η κυρία Καίτη Μικροπούλου, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, μοιράστηκε από την εμπειρία του συλλόγου, περιστατικά έμφυλης βίας, στα οποία δήλωσε την πρόθεση της ίδιας αλλά και του συλλόγου, να συνδράμουν.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία από τα δύο χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς, προβλήθηκαν οι δύο εκστρατείες ευαισθητοποίησης αλλά επιπλέον έγινε και η προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους "The Noir Project" σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαρδαρινού. 
Μετά την εκδήλωση ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου.

Θε θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την πρωτοβουλία και τη συνδιοργάνωση, την Αντιδημαρχία Τουρισμού για τη χορηγία αλλά και όλα τα τοπικά ΜΜΕ που κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση. 

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Καστοριάς


 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου