Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Δράσεις δικτύωσης και ενημέρωσης στο Αργος Ορεστικό


Εβδομάδα δράσεων δικτύωσης και ενημέρωσης ήταν η εβδομάδα που πέρασε (4-8/8/2014) για το Κεντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς.
Πεδίο δράσης αυτή τη φορά ήταν το Άργος Ορεστικό, στο οποίο και βρέθηκαν στελέχη του Κέντρου και συναντήθηκαν με εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών με στόχο την ενημέρωση για τις υπηρεσίες του Κέντρου, τη δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά και τον προγραμματισμό μελλοντικών δράσεων.


Στελέχη του Κέντρου επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες το Κέντρο Αποκατάστασης Αποθεραπείας και Κοινωνικής Υποστήριξης ΑΜΕΑ, στο οποίο είχε προηγηθει ήδη μια ενημερωτική δράση των εργαζόμενων. Σε αυτή τη συνάντηση διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, ενώ συζητήθηκαν μελλοντικές συνεργασίες.

 ΚΑΑΚΥ ΑΜΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ




Μια εκ νέου συνάντηση έκαναν τα στελέχη του Κέντρου με την κοινωνική υπηρεσία του Κέντρου Υγείας, με την οποία η συνεργασία εκτείνεται σε πολλά επίπεδα. Στο πλαίσιο των εξορμήσεων που διεξαγει το Κέντρο Υγείας για την προαγωγή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στέλεχος του Κέντρου βρέθηκε μαζί με το κλιμάκιο αυτό στην τοπική κοινότητα Γέρμα Καστοριάς, όπου ενημέρωσε γυναίκες για τις υπηρεσίες του Κέντρου.




Μια ακόμα ενημέρωση έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο Άργος Ορεστικό, όπου τα στελέχη του Κέντρου βρέθηκαν στα γραφεία της υπηρεσίας "Βοήθεια στο Σπίτι". Εκεί συναντήθηκαν με στελέχη της δομής, διένημαν ενημερωτικό υλικό και αφίσες και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για το Κέντρο και τις υπηρεσίες του.




Έχοντας ήδη εμπειρία στη διεξαγωγή δράσεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς, τα στελέχη του Κέντρου συναντήθηκαν με τον υπεύθυνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άργους Ορεστικού, τον ενημέρωσαν για το Κέντρο και τις υπηρεσίες τους και του άφησαν ενημερωτικό υλικό. Ο στόχος αυτής της συνάντησης ήταν η από κοινού υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε γυναίκες. Τα στελέχη των δύο δομών κατέληξαν στον προγραμματισμό τέτοιων δράσεων τον προσεχή Σεπτέμβρη.
Επάνω ο πίνακας ανακοινώσεων της βιβλιοθηκης
Δεξιά το επιβλητικό κτίριο όπου στεγάζεται
















Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου