Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Διεύρυνση Δικτύου Κέντρου Συμβουλευτικής- Περιφερειακός Συμπαραστάτης



 
Ενημερωτική συνάντηση για την αποστολή και το έργο του νέου θεσμού του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης πραγματοποίησε την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, η  Συμπαραστάτρια για την
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Τάσα Σιώμου.  Την κα. Σιώμου υποδέχτηκε και καλωσόρισε  ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας & Εμπορίου, Αμαλία Κούσκουρα.

«Πρόκειται για μια ανεξάρτητη αρχή που λειτουργεί βασιζόμενη στους νόμους και τη συνείδηση, η οποία τίθεται σε εφαρμογή από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και των επιχειρήσεων στο δημόσιο χώρο», τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος.

Από την πλευρά της η κα. Σιώμου ενημέρωσε  διεξοδικά για τη δράση της. Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια υπηρεσία που θα  παρέχεται δωρεάν στους πολίτες και τις επιχειρήσεις και μέσα από το ρόλο του διαμεσολαβητή  θα καλείται να  επιλύει προβλήματα που ανακύπτουν με υπηρεσίες της Περιφέρειας. Υποχρεούται να ελέγχει καταγγελλόμενες υπηρεσίες και να κάνει συστάσεις, στοχεύοντας στην βελτίωση της διοίκησης, χωρίς να επιβάλλει κυρώσεις. Δεν μπορεί να ελέγχει υπηρεσίες όπως ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νοσοκομεία, σχολεία, ΔΕΔΗΕ, ΕΛΤΑ, ΟΑΕΔ κ.λπ, οι οποίες συγκαταλέγονται στις αρμοδιότητες του Συνήγορου του Πολίτη.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς παρεβρέθη στη συνάντηση, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του δικτύου που έχει ήδη δημιουργήσει. Η κοινωνικής λειτουργός και η νομική σύμβουλος του Κέντρου, ενημέρωσαν για τις δράσεις και τις υπηρεσίες του Κέντρου οι αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν σε συνεργασία, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κέντρου.

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου