Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Δελτίο Τύπου- Απολογισμός Δράσεων Ενημέρωσης κατά τη Θεματική Εβδομάδα


Δελτίο Τύπου

Απολογισμός Δράσεων Ενημέρωσης κατά τη Θεματική Εβδομάδα

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς συμμετείχε στη θεματική εβδομάδα των Γυμνασίων του νομού (22-26/5/2017), όπως αυτή ορίστηκε με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και κατά το τρέχον σχολικό έτος αναφερόταν σε τρεις βασικούς άξονες. Τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και τις έμφυλες ταυτότητες.

Στοχεύοντας όχι μόνο στην πληροφόρηση αλλά στην ανάπτυξη της κριτικής στάσης και στη διαδικασία του αναστοχασμού, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Καστοριάς ολοκλήρωσε βιωματικές δράσεις σε 5 συνολικά γυμνάσια. Πιο συγκεκριμένα, στις δράσεις συμμετείχαν 470 μαθητές και μαθήτριες ενώ δαπανήθηκαν συνολικά 26 διδακτικές ώρες στις οποίες, μέσω της αλληλοδιδακτικής και βιωματικής μεθόδου, έγινε η επεξεργασία του ζητήματος των έμφυλων στερεοτύπων.

Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ανταποκρινόταν στις ανάγκες που προκύπτουν κατά την αναπτυξιακή φάση της προεφηβείας και εφηβείας, κατά την οποία μαθητές και μαθήτριες οικοδομούν τον τρόπο συσχέτισης με το σώμα τους, και ξεκινά ο προσδιορισμός της αυτοεικόνας και αυτοαντίληψης τους. Το υλικό αυτό είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για την πρόσκληση και τη συνεργασία τους Διευθυντές και Διευθύντριες του γυμνασίου Κορησού, του γυμνασίου Μανιάκων, του γυμνασίου Οινόης, του 1ου και 3ου γυμνασίου Καστοριάς.

Την τελευταία τριετία, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών έχει πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης σε περισσότερους από 2.500 μαθητές και μαθήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου