Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

"Χαστούκισέ με εάν είναι απαραίτητο"- Μια έρευνα που σοκάρει


Μια μεγάλη έρευνα για τις συνήθειες των Τούρκων με τίτλο “Οδηγός κατανόησης της Τουρκίας” πραγματοποίησε πρόσφατα η εταιρεία ερευνών Ipsos KMG η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Posta από την οποία προκύπτουν ενδιαφέρονται στοιχεία.

Σύμφωνα με την έρευνα 20% από τους Τούρκους και το 18% από τις Τουρκάλες που ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι γυναίκες μπορεί να χαστουκίζονται αν αυτό είναι είναι απαραίτητο. Αντίστοιχα τα ποσοστά για το εάν η γυναίκα πρέπει να ζητάει την άδεια του συζύγου της για να εργαστεί είναι 69% στους Τούρκους και 57% στις Τουρκάλες.
Σε ότι αφορά το θέμα της μαντίλας, το 70% των γειτόνων μας πιστεύει ότι οι φοιτήτριες μπορούν να φορούν μαντίλα και το 57% ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για γυναίκες δημόσιους υπαλλήλους. Οι Τουρκάλες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν σε ποσοστό 60% ότι φορούν μαντίλα όταν βγαίνουν έξω και 37% και εντός του σπιτιού. 46% των Τούρκων θεωρεί σημαντικό ότι η σύζυγος τους φοράει μαντίλα. Παράλληλα 38% από τις Τουρκάλες δήλωσε ότι ποτέ δεν έχει φορέσει μέικ απ.

Πηγή: http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-peoples-profile-revealed-in-new-survey.aspx?pageID=238&nID=76485&NewsCatID=341


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου