Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Επισκέψεις της ΓΓΙΦ στις δομές στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας της Δυτικής Μακεδονίας


Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, το τριήμερο 14- 16/11/2016, επισκέφθηκε τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Καστοριάς, της Φλώρινας, καθώς και το Συμβουλευτικό Κέντρο και τον Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας της Κοζάνης. 
 
Η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε τα στελέχη των παραπάνω δομών για τις προσπάθειες που κατέβαλε η ΓΓΙΦ, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας όλων των δομών για τρία χρόνια, στόχος που ευοδώθηκε με τη συμβολή και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας έχει πλέον αρθεί και το πρόγραμμα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών μπορεί να αναπτυχθεί κανονικά και στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπως άλλωστε ισχύει και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. 
 
Επίσης, η Φωτεινή Κούβελα δήλωσε ότι «συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα το “Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών”. Στόχος μας είναι η γνωστοποίηση του δικτύου στις περισσότερες δυνατές ωφελούμενες γυναίκες και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι δομές αυτές να μην αποδυναμωθούν – απεναντίας, να ενισχυθούν». 
 
Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας πραγματοποίησε τεχνική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη καθώς και τους Δημάρχους Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, Καστοριάς, Ανέστη Αγγελή και Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλο. Στόχος αυτών των συναντήσεων υπήρξε η διεξοδική συζήτηση για την άρτια λειτουργία των δομών στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας, καθώς και η αναγκαιότητα για την εδραίωσή τους στους Δήμους και πέραν της τριετούς χρηματοδότησής τους. 
 
Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας συμμετείχε και στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Δυτικής Μακεδονίας, που έλαβε χώρα στην Κοζάνη, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις δράσεις και τον προγραμματισμό των πρωτοβουλιών της ΓΓΙΦ για το προσεχές διάστημα. 
 
Κύριες αιχμές της παρέμβασής της αποτέλεσε το Εθνικό Πρόγραμμα για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020, το νομοσχέδιο για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, δράσεις για τους γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αλλά και το πρόγραμμα της ΓΓΙΦ για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στους φορείς της αυτοδιοίκησης. Συνολικά, όλες οι συναντήσεις και οι επισκέψεις της Γενικής Γραμματέα, αποτέλεσαν μέρος των προγραμματισμένων επισκέψεών της σε όλες τις δομές της ΓΓΙΦ ανά την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, σηματοδότησαν την αμέριστη στήριξη της ΓΓΙΦ για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους.
 
 Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/ 
Το Γραφείο Τύπου, 17/11/2016 
Τηλ. 2131511102 
Ε-mail: gramggif@isotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου